Σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος – Αναγορεύεται επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης

Με κάθε μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε χθες η Αλεξανδρούπολη τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιο μετά από σχετική πρόσκληση των δυο Μητροπόλεων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου καθώς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ώστε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» της πρωτεύουσας του Έβρου. Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Μάι 15, 2024 - 07:00
 0  9
Σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος – Αναγορεύεται επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης
arrxiepiskopos Kyprou

Με κάθε μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε χθες η Αλεξανδρούπολη τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιο μετά από σχετική πρόσκληση των δυο Μητροπόλεων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου καθώς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ώστε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» της πρωτεύουσας του Έβρου.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και τιμώντας την θλιβερή αυτή επέτειο και επειδή δεν πρέπει να ξεχαστεί η τεράστια συνεχιζόμενη αδικία εις βάρος ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κράτους προσκαλέσαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να τιμήσει τις γιορτές των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως και να επευλογήσει τον ακριτικό λαό μας. Εξάλλου, η σχέση των Θρακιωτών και των Εβριτών ειδικότερα με την Κύπρο σε εκπαιδευτικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι ολοένα αυξανόμενη.»

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό το απόγευμα της Δευτέρας και σήμερα, ανήμερα της απελευθέρωσης, στο Αρχιερατικό συλλείτουργο με τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνού και Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Ανθίμου.

Το απόγευμα σε ειδική τελετή που θα γίνει στο χώρο της Αποθήκης Νο 2 στο λιμάνι θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, μετά την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια, θα γίνει η αναπαράσταση  της έλευσης της εικόνας της της Παναγίας Τρυφώτισσας, στο λιμάνι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος αύριο, Τετάρτη, θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, ο δήμος της οποίας είναι αδελφοποιημένος με τον δήμο της κατεχόμενης Μόρφου.

Η υποδοχή του αναμένεται στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στις 10.30 π.μ., ενώ μετά την δοξολογία θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Οι υπερ ελευθερίας και ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου αγώνες των Κυπρίων».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται “με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κατοχή του 34% της Μεγαλονήσου από τον Αττίλα”, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Μητρόπολη Διδυμοτείχου .

www.ertnews.gr