Σε ποιους τομείς γίνονται προσλήψεις εργαζομένων: Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος

Προσλήψεις εργαζομένων: Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος -Σε ποιους τομείς υπάρχει αύξηση προσωπικού

Ιούν 15, 2024 - 15:00
 0  7
Σε ποιους τομείς γίνονται προσλήψεις εργαζομένων: Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος

Ερευνα της ManpowerGroup δείχνει πως ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στο πεδίο των προσλήψεων στην Ελλάδα είναι η Πληροφορική (38%). Σύμφωνα με το sepe.gr όπως προκύπτει από την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης για το 3ο τρίμηνο 2024, η πλειονότητα (74%) των εργοδοτών Πληροφορικής αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων υποψηφίων που χρειάζονται. «Συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κλάδος της Πληροφορικής καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ζήτησης προσωπικού (38%), ενώ επίσης και ότι ο κλάδος των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας αποτυπώνει υψηλό δείκτη προσλήψεων”, αναφέρει η ManpowerGroup.

Αύξηση προσλήψεων σε Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα

Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο είναι οι Μεταφορές & η Εφοδιαστική Αλυσίδα με αύξηση 14%, καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη προσλήψεων (35%) στον συγκεκριμένο κλάδο από το 2ο τρίμηνο του 2008. Στο μεταξύ, οι προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της Βιομηχανίας και Κατασκευών στην Ελλάδα διαμορφώνονται στο 15%, αυξημένες κατά 9% από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Την ίδια στιγμή, στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και Κτηματομεσιτικών, οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν θετικές προθέσεις προσλήψεων (15%) με μείωση -2% από το προηγούμενο τρίμηνο. Ο κλάδος της Υγείας και των Βιο-επιστημών αγγίζει το 10% (-7% από το προηγούμενο τρίμηνο) και ο κλάδος των Καταναλωτικών Αγαθών και Υπηρεσιών ανέρχεται σε 8% (+8% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Ασθενέστερες προθέσεις προσλήψεων καταγράφουν η Ενέργεια και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, όπου ο δείκτης διαμορφώνεται στο -6% (-6% από το προηγούμενο τρίμηνο) και ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας με προοπτικές απασχόλησης -13% (-38% από το προηγούμενο τρίμηνο και -58% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι).

Αύξηση προσλήψεων

Από την έρευνα προκύπτει ότι το 37% των 525 Ελλήνων εργοδοτών, που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένει αύξηση του προσωπικού, το 23% περιμένει μείωση, ενώ το 37% δεν αναμένει καμία αλλαγή, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά υψηλό (82%) το ποσοστό των εργοδοτών, που αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση του ταλέντου που χρειάζονται. Συνολικά, στην Ελλάδα αναμένεται μέτριο κλίμα προσλήψεων την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης 10 ποσοστιαίων μονάδων. Οι ελληνικοί οργανισμοί αναμένουν ότι οι προοπτικές απασχόλησης έχουν ενισχυθεί κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2024, ωστόσο αποδυναμώθηκαν κατά 6 μονάδες από το 3o τρίμηνο του 2023.

Πρωταγωνίστρια στις προσλήψεις η Αττική

Οι ελληνικές εταιρείες και στις 3 περιφέρειες αναμένουν αύξηση των επιπέδων στελέχωσης το 3ο τρίμηνο του 2024. Η πιο ανταγωνιστική περιφέρεια είναι η Ευρύτερη Περιφέρεια της Αττικής (16%), σημειώνοντας άνοδο 2 μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση κατά 4 μονάδες από το 3ο τρίμηνο του 2023. Στο μεταξύ, ισχυρότερες εμφανίζονται οι προοπτικές απασχόλησης σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Οι Έλληνες εργοδότες σε μεγάλες επιχειρήσεις με 5.000+ εργαζόμενους είναι οι πιο αισιόδοξοι (29%), σημειώνοντας άνοδο 7 μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και 12 μονάδων από πέρυσι. Αυτό το τρίμηνο εντοπίζονται οι χαμηλότερες προθέσεις που καταγράφηκαν σε μεγάλες εταιρείες με 250-999 εργαζομένους για πάνω από δύο χρόνια, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2022, όταν ήταν -1%.