Σκύλος μέθυσε: Το viral βίντεο του Tik Tok

Σκύλος μέθυσε: Στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok βλέπουμε το σκυλί να... παραπατάει

Νοε 20, 2023 - 10:00
 0
Σκύλος μέθυσε: Το viral βίντεο του Tik Tok

Αντιμέτωπη με ένα απρόσμενο γεγονός ήρθε η ιδιοκτήτρια ενός σκύλου η οποία όταν επέστρεψε στο σπίτι της τον βρήκε μεθυσμένο. Στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok βλέπουμε τον σκύλο να παραπατάει καθώς προσπαθεί να περπατήσει όταν η γυναίκα τον φωνάζει να πάει προς το μέρος της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της το σκυλί κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ καθώς έδειξε μπουκάλια τα οποία ήταν γεμάτα και σχεδόν είχαν αδειάσει… Μάλιστα τα μπουκάλια ήταν πεταμένα και άδεια κάτω από το τραπέζι.

Το αλκοόλ ότι είναι τοξικό για τους σκύλους. Ακόμα και μικρές ποσότητες αλκοόλ – όχι μόνο σε ποτά αλλά και σε σιρόπια και άλλα τρόφιμα μπορεί να έχουν συστατικά που είναι δηλητηριώδη για τα σκυλιά. Τόσο η αιθανόλη (ο μεθυστικός παράγοντας στην μπύρα, το κρασί και το λικέρ) όσο και ο λυκίσκος (που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μπύρας) μπορούν να προκαλέσουν στους σκύλους δηλητηρίαση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ή αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, η δηλητηρίαση από αλκοόλ σε σκύλους μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια των οργανικών συστημάτων και ακόμη και θάνατο.

Τα σημάδια της δηλητηρίασης μπορεί να περιλαμβάνουν:

Εμετός
Αποπροσανατολισμός
Υψηλή θερμοκρασία σώματος
Ανησυχία
Υπερβολικό λαχάνιασμα
Μυϊκός τρόμος και επιληπτικές κρίσεις
Επιτρέπεται να αφήσω τον σκύλο μου να πιει μια γουλιά από το ποτό μου;
Αν και μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο να αφήσετε το σκύλο σας να πιει μια μικρή γουλιά από το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας, η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το σκύλο σας να πιει αλκοόλ. Δεν είναι ποτέ αποδεκτό γιατί έτσι θα θέσετε σε κίνδυνο την υγεία του. Ως κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων, είναι δική σας ευθύνη να κρατάτε το σκυλάκι σας ασφαλές και αυτό σημαίνει μακριά από το αλκοόλ.

Τι πρέπει να κάνετε αν ο σκύλος σας πιει κατά λάθος αλκοόλ

Εάν ο σκύλος σας με κάποιο τρόπο πιει αλκοόλ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ειδοποιήσετε τον κτηνίατρό σας για να σας πει τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Ανάλογα με την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και την ποσότητα που κατανάλωσε, μπορεί να σας ζητήσει να πάτε το σκύλο σας για να τον εξετάσει αμέσως, ή μπορεί να σας προτείνει να περιμένετε για να δείτε αν ο σκύλος σας έχει κάποια αντίδραση πριν πάτε στο ιατρείο. Αν δεν ξέρετε πόση ποσότητα ήπιε, ή ξέρετε ότι ήπιε περισσότερο από μία μικρή γουλιά αλκοόλ είναι καλύτερο να μην ρισκάρετε και να πάτε αμέσως στον κτηνίατρο ή σε ένα κέντρο επειγόντων κτηνιατρικών περιστατικών. Ένας σκύλος με δηλητηρίαση από αλκοόλ πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.