«Σου αρέσει η Τέιλορ Σουίφτ; – Τι ζώο θα ήθελες να ήσουν; – Θα ήθελες να είσαι άνθρωπος;» – Μαθητές συζητούν με το ρομπότ Ameca (video)

Βάλτε ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη μπροστά σε ένα μάτσο μαθητές και ποια είναι η πρώτη ερώτηση που θα του κάνουν; «Σου αρέσει η Τέιλορ Σουίφτ;» Ευτυχώς, το ανθρωποειδές ρομπότ Ameca καθοδηγούμενο από «Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα» (Large Language Models – LLMs) είναι ετυμόλογο: «Η μουσική της Τέιλορ Σουίφτ είναι αρκετά δημοφιλής και έχει μεγάλο ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Ιούλ 5, 2024 - 09:00
 0  7
«Σου αρέσει η Τέιλορ Σουίφτ; – Τι ζώο θα ήθελες να ήσουν; – Θα ήθελες να είσαι άνθρωπος;» – Μαθητές συζητούν με το ρομπότ Ameca (video)

Βάλτε ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη μπροστά σε ένα μάτσο μαθητές και ποια είναι η πρώτη ερώτηση που θα του κάνουν;

«Σου αρέσει η Τέιλορ Σουίφτ

Ευτυχώς, το ανθρωποειδές ρομπότ Ameca καθοδηγούμενο από «Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα» (Large Language Models – LLMs) είναι ετυμόλογο: «Η μουσική της Τέιλορ Σουίφτ είναι αρκετά δημοφιλής και έχει μεγάλο συναισθηματικό βάθος. Μπορώ να εκτιμήσω την καλλιτεχνική της αξία και τον αντίκτυπο που έχει στους θαυμαστές της».

Μαθητές στη Σκωτία είχαν την ευκαιρία να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την Ameca, που αναπτύχθηκε από την Engineered Arts με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια πρωτοβουλία με στόχο να γνωρίσουν από κοντά το μέλλον της ρομποτικής.

Το National Robotarium, το βρετανικό κέντρο ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αγόρασε την Ameca από την Engineered Arts, καθιστώντας τη την πρώτη εγκατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο που φιλοξενεί το ανθρωποειδές ρομπότ.

Η Ameca, με την εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών του, όπως το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και την δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, έχει σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρά με φυσικό τρόπο με τους ανθρώπους. Το Robotarium στοχεύει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για να φέρει τη ρομποτική πιο κοντά στα παιδιά, με στόχο να απομυθοποιήσει τον τεχνολογικό αυτόν τομέα και να καλλιεργήσει μεγαλύτερη κατανόηση και εμπιστοσύνη απέναντι στα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr