12.9 C
Καβάλα
20/04/2021 16:33
Τα Νέα της Καβάλας και της Θάσου Online
Οικονομία

Voucher 200 ευρώ αίτηση: Ποια λάθη «κόβουν» δικαιούχους, νέες οδηγίες

voucher-200-ευρώ-αίτηση:-Ποια-λάθη-«κόβουν»-δικαιούχους,-νέες-οδηγίες

Voucher 200 ευρώ αίτηση: Νέες οδηγίες για την υποβολή αίτησης για το voucher 200 ευρώ.

Νέες οδηγίες για την υποβολή αίτησης για το voucher 200 ευρώ, που επιδοτεί την αγορά tablet, laptop, σταθερού υπολογιστή και περιφερειακών εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα με πηγές των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί περί τις 90.000 αιτήσεις για το voucher 200 ευρώ, το οποίο χορηγείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στην πλατφόρμα του voucher, την ιστοσελίδα «Ψηφιακή Μέριμνα», αναρτήθηκαν νέες οδηγίες λόγω λαθών που παρατηρούνται κατά την υποβολή της αίτησης.

Voucher 200 ευρώ: Τι χρειάζεται προσοχή στην αίτηση Η πλατφόρμα του voucher ενημερώνει τους δικαιούχους ότι «σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία των τέκνων (επώνυμο, όνομα κλπ.) δεν εμφανίζονται σωστά στην αίτηση. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η αναφορά “άρρεν” ή “θήλυ” στο πεδίο όνομα, αντί του πραγματικού ονόματος του παιδιού. Δεν αποκλείονται όμως και άλλα λάθη/ανακρίβειες».

Το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης των παιδιών, τονίζεται ακολούθως, δε δύναται να συμπληρωθούν από το δικαιούχο, αλλά αντλούνται αυτόματα από το μητρώο ΑΜΚΑ. Τα λάθη ή ανακρίβειες οφείλονται στο γεγονός ότι το μητρώο δεν είναι σωστά επικαιροποιημένο. «Η ακρίβεια των στοιχείων αυτών όμως είναι σημαντική, διότι τα στοιχεία διασταυρώνονται στη συνέχεια με τα ηλεκτρονικά μητρώα των εκπαιδευτικών δομών για την επιβεβαίωση της φοίτησης. Αν δεν είναι σωστά ενημερωμένα, τότε πιθανότατα δε θα είναι δυνατή η επιβεβαίωση της φοίτησης και η έγκριση της επιταγής (voucher)» επισημαίνεται.

Σε περίπτωση λαθών όπως τα παραπάνω, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να προβούν στη διόρθωση των στοιχείων των παιδιών τους στο μητρώο ΑΜΚΑ, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης επιχορήγησης.

Voucher 200 ευρώ: Προβλήματα και με την επιβεβαίωση φοίτησης Ένα άλλο πρόβλημα που παρατηρείται στην πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για το voucher 200 ευρώ αφορά την επιβεβαίωση φοίτησης. Στην πλατφόρμα αναρτήθηκε η εξής οδηγία:

«Ενημερώνουμε όλους τους δικαιούχους, ότι η επιβεβαίωση της φοίτησης τέκνων που φοιτούν σε δημόσιες δομές

1. Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

2. ΑΕΙ

3. ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ

πρέπει να γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης.

Δικαιολογητικά προβλέπονται μόνο στην περίπτωση των «Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας», επειδή σε αυτά δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική διασταύρωση. Στις παραπάνω  (τρεις πρώτες) περιπτώσεις, οι δικαιούχοι δεν πρέπει να παρακάμπτουν την ηλεκτρονική διασταύρωση και δεν πρέπει να οριστικοποιούν την αίτηση με ένδειξη ολικής/μερικής απόρριψης, υποβάλλοντας στη συνέχεια αιτήματα επανεξέτασης και επισυνάπτοντας διαφόρων τύπων έγγραφα/δικαιολογητικά, με σκοπό το χειρωνακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος, κατά κανόνα ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ αιτήσεις που απορρίπτονται, λόγω αποτυχίας ηλεκτρονικής διασταύρωσης με μητρώο φοίτησης που θα έπρεπε να είναι ήδη ενημερωμένο με τα στοιχεία του αιτούντα. Επίσης, δε γίνονται δεκτά δικαιολογητικά όπως, βαθμοί επίδοσης μαθητή (έλεγχοι), έντυπα βεβαίωσης μετακίνησης από/προς τη σχολική μονάδα κοκ., αντί της διαδικασίας της ηλεκτρονικής διασταύρωσης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα (προ)ελέγχου και οι δικαιούχοι μπορούν να προβούν στη διόρθωση – επικαιροποίηση των στοιχείων τους στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό μητρώο, πριν την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης.

Σχετικά άρθρα

Τουρισμός – αποζημίωση 534 ευρώ: Υποβολή δηλώσεων για Ιανουάριο – Φεβρουάριο

Thomas Kavala 247

Πότε ξεκινούν οι πλειστηριασμοί: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο

Thomas Kavala 247

Διάκριση σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας για ερευνητική ομάδα του Δ.Π.Θ.

Thomas Kavala 247

Τρίμηνο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων

Thomas Kavala 247

Σούπερ μάρκετ: Πού και για ποια προϊόντα επανέρχονται «κόκκινες κορδέλες» στα ράφια

Thomas Kavala 247

Ε.Ε: Προειδοποίηση για άνιση ανάκαμψη μεταξύ των χωρών

Thomas Kavala 247
KAVALA 247

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα