Υεμένη: Σαουδαραβικοί βομβαρδισμοί στο λιμάνι Ρας Ίσα στη Χοντάιντα

02 Νοέ 2026 - 02:05
0
Υεμένη: Σαουδαραβικοί βομβαρδισμοί στο λιμάνι Ρας Ίσα στη Χοντάιντα
000-d4gv6ku

Μέσο ενημέρωσης προσκείμενο στους Χούθι μετέδωσε χθες Κυριακή ότι η Σαουδική Αραβία, η οποία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης στον πόλεμο, βομβάρδισε λιμάνι στη Χοντάιντα, όπου βρίσκονται υποδομές στρατηγικής σημασίας υπό τον έλεγχο του κινήματος, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Ο Σαουδάραβας εχθρός εξαπέλυσε δυο αεροπορικά πλήγματα εναντίον του λιμανιού της Ρας Ίσα», στη Χοντάιντα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, προσθέτοντας ότι στόχοι ήταν «προκυμαία» και «εμπορικό πλοίο που βρισκόταν σ’ αυτήν».

Στη Χοντάιντα βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι υπό τον έλεγχο των Χούθι, που αποτελεί απόλυτα απαραίτητη πύλη εισόδου για τα εισαγόμενα τρόφιμα και την ανθρωπιστική βοήθεια στους τομείς της χώρας υπό τον έλεγχο του κινήματος ανταρτών.

Στο λιμάνι Ρας Ίσα, στο βόρειο τμήμα της πόλης, εισάγονται και αποθηκεύονται επίσης καύσιμα.

Ο πόλεμος στην Υεμένη, που γενικεύτηκε το 2014, ανάμεσα στους Χούθι και τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από το Ριάντ, αναζωπυρώθηκε τον Ιούλιο, έπειτα από τέσσερα χρόνια σχετικής ηρεμίας στο φτωχότερο κράτος της αραβικής χερσονήσου, που μετατράπηκε σε νέο μέτωπο στην ευρύτερη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου Αρέσει Μου Αρέσει 0
Δεν Αρέσει Δεν Αρέσει 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Ουάου Ουάου 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0