Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ροδόπη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και για σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3 (υψηλή) για την περιοχή του Νομού Ροδόπης. Αυτό σημαίνει, ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Ιούλ 10, 2024 - 17:00
 0  6
Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ροδόπη
[362635] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και για σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3 (υψηλή) για την περιοχή του Νομού Ροδόπης.

Αυτό σημαίνει, ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι, καύσωνας κλπ).

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 ή το 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.. Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

www.ertnews.gr