Φέρες Έβρου: Διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου


Με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και προϊόντων, η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε συμμετέχει στο σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» που απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και του τουριστικού κλάδου της περιοχής του Κεντρικού και Νοτίου Έβρου για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που θα διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου.
Γαστρονομική κοινότητα είναι η οργανωμένη δράση επαγγελματιών του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου του τόπου, η οποία έχει ως στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τη γαστρονομία των περιοχών της, έτσι ώστε η γαστρονομία να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και συγκρότησης της πολιτιστικής και της τουριστικής της ταυτότητας.
“Οι επαγγελματίες της περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής (αγροτικός τομέας, μεταποίηση, εστίαση, φιλοξενία) θα οργανωθούν σε Κοινότητα, με σκοπό την καταγραφή της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου, τη δημιουργία σχέσεων αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας και τη συγκροτημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον γαστρονομικό πολιτισμό”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Ευάγγελος Καζάκης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κεντρικού και Νότιου Έβρου.
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






