Περιφέρεια ΑΜΘ Σέρρες

Τ. Χατζηβασιλείου προς Υπ. Παιδείας: «Οι μαθητές πρέπει να εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες»

Τ-Χατζηβασιλείου-προς-Υπ.-Παιδείας:-«Οι-μαθητές-πρέπει-να-εκπαιδεύονται-στις-Πρώτες-Βοήθειες»

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για  την ανάγκη εκπαίδευσης των μαθητών στις πρώτες βοήθειες.

Πολλές περιοχές της χώρας είναι απομονωμένες ή δύσβατες. Ακόμα και σε περιοχές της Π.Ε. Σερρών υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά ασθενών στις μονάδες υγείας. Επομένως, κρίνεται αναγκαίο οι πολίτες, από μικρή ηλικία, να μαθαίνουν να παρέχουν πρώτες βοήθειες. Οι βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών είναι πολύτιμες και μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο βουλευτής ρωτά την υπουργό εάν προτίθεται το Υπουργείο να εισαγάγει στα σχολεία την ενημέρωση των μαθητών στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην χρήση απινιδωτών και εάν υπάρχει σχεδιασμός για την τοποθέτηση περισσότερων απινιδωτών στα σχολεία της επικράτειας.

Σχετικές αναρτήσεις

Καβάλα: Βιβλιοπαρουσίαση της Λέσχης Ποντίων Καβάλας

kavala247

Καβάλα: Οι λαμπαδηδρόμοι της Καβάλας

kavala247

Καβάλα: Σεμινάριο με θέμα «Ορθοσωμία και κίνηση»

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα