Περιφέρεια ΑΜΘ Σέρρες

Σέρρες: «Άνω – κάτω» με τη σύνθεση της νέας Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Σέρρες:-«Άνω-–-κάτω»-με-τη-σύνθεση-της-νέας-Διοικούσας-του-Διεθνούς-Πανεπιστημίου

Άμεση τροποποίηση της σύνθεσής της Διοικούσας Επιτροπής  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ώστε, εφόσον αυτή παραμείνει δεκαπενταμελής, να συμπεριληφθεί ένας αντιπρόεδρος και δύο μέλη από την πανεπιστημιούπολη Σερρών ζητά με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Καθηγητής Δημήτρης Χασάπης.

«Η αντικατάσταση των μελών της ΔΕ που είχε ορίσει το Υπουργείο ήταν απόλυτα θεμιτή και αναμενόμενη. Ο εξοστρακισμός όμως, και μάλιστα επιλεκτικά, των εκλεγμένων Πρυτανικών Αρχών αποτελεί καταστρατήγηση κάθε  ηθικής δεοντολογίας και θέτει εν αμφιβόλω το όλο εγχείρημα. Ο παντελής  δε αποκλεισμός των μελών της πανεπιστημιούπολης των Σερρών, η οποία λειτουργεί και αναπτύσσεται εδώ και 40 έτη, είναι εντελώς ακατανόητος, αποτελεί σαφέστατη υποβάθμιση του ρόλου της, προσβάλλει την ακαδημαϊκή της κοινότητα, προκαλεί  ύποπτους συνειρμούς για το μέλλον της και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός σε καμία περίπτωση» αναφέρει ο πρώην Πρύτανης. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Χασάπης είπε πως το επόμενο βήμα είναι να ενημερώσουν και να ζητήσουν τη βοήθεια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και Σερραίων Υπουργών.

Σπύρος Μάμαλης « Χωρίς βάση το αίτημα»

Αβάσιμο χαρακτήρισε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών το αίτημα  και τις αντιδράσεις για εκπροσώπηση στη Διοικούσα Επιτροπή  της  Πανεπιστημιούπολης Σερρών, ο Σερραίος  κ Σπύρος Μάμαλης  Καθηγητής Μάρκετινγκ του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος που συμμετέχει ως μέλος στη νέα  ΔΕ του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Ο κ. Μάμαλης είπε πως είναι ενιαία η αντιμετώπιση από τη Διοικούσα Επιτροπή, πως εκπροσωπείται το σύνολο του Διεθνούς  Πανεπιστημίου και δεν υποτιμάται η προσφορά κανενός.  Κάλεσε δε όλους να υπάρξει ένας ανοιχτός διαυλος επικοινωνίας  έτσι ώστε  μαζί να επιλυθούν τα όποια προβλήματα  και χαρακτήρισε αβάσιμους τους φόβους για υποβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης Σερρών.

Αντιδράσεων …συνέχεια

«Αδιανόητη απόφαση» χαρακτηρίζει τη μη εκπροσώπηση των Σερρών στη νέα διοικούσα επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης. Ενώ όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών θα φέρει το θέμα στην Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει.

Την ανάκληση της απόφασης που υποβαθμίζει την Πανεπιστημιούπολη Σερρών θα ζητήσει ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης από την ίδια την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνάντηση που θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες που θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Την απορία και την αγανάκτησή τους, για την παντελή έλλειψη εκπροσώπησης της Πανεπιστημιούπολης Σερρών, στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος εκφράζουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι της Πανεπιστημιούπολης Σερρών

Σχετικές αναρτήσεις

Δράμα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

kavala247

Κορονοϊός: Αναστέλλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ο Δήμος Κομοτηνής

kavala247

Καβάλα: Εργασίες ανάπλασης

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα