Οικονομία

Συνάντηση ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αθήνα

Συνάντηση-ΔΝΤ-Παγκόσμιας-Τράπεζας-στην-Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στην Τράπεζα της Ελλάδος η επίσημη συνάντηση “IMF/World Bank Group Constituency Meeting”, στην οποία μετέχουν  Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών, Υπουργοί και αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, καθώς και εκπρόσωποι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Μιχάλης Αργυρού και ο  Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Δημήτρης Τσάκωνας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ. Domenico Fanizza και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Patrizio Pagano. Συμμετείχαν επίσης οι εκπρόσωποι της Ελλάδος στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, κ.κ. Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος και Χρήστος Παπουτσής αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο με θέμα «Δημόσιο χρέος, Σταθερότητα και Ανάπτυξη» με εισηγητές τους κ.κ. Alex Pienkowski (ΔΝΤ) και Arup Banerji (Παγκόσμια Τράπεζα).

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

12 δισ. $ από την Παγκόσμια Τράπεζα για τον κορονοϊό-Κλειστά σχολεία,Πανεπιστήμια στην Ιταλία(video)

kavala247

Συνεχίζεται η πτώση στις ασιατικές αγορές –Μειώνονται και οι τιμές του Πετρελαίου

kavala247

Αμοιβή σε όποιον καταδεικνύει σχολάζουσες κληρονομιές που δεν έχουν περιέλθει στο Δημόσιο (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα