Γιώργος Κιμούλης: «Όταν είσαι ανοιχτός στο να σε πλησιάσουν, ίσως μερικές φορές να φαίνεται σαν να τους προκαλείς»

Ιουν 22, 2025 - 10:00
Γιώργος Κιμούλης: «Όταν είσαι ανοιχτός στο να σε πλησιάσουν, ίσως μερικές φορές να φαίνεται σαν να τους προκαλείς»

“Κανείς δεν είναι μια απόλυτα συγκροτημένη προσωπικότητα που λειτουργεί λες και φοράει πανοπλία” επισημαίνει ο Γιώργος Κιμούλης.

Με αφορμή τον «Φιλοκτήτη» με τον οποίο και θα περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, ο Γιώργος Κιμούλης έδωσε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο έμπειρος θεατράνθρωπος αναφέρθηκε στο κεφάλαιο των ανθρωπίνων σχέσεων και τις ρωγμές τις οποίες και συνέδεσε με τις αμφιβολίες.

Δεν έχεις ρωγμές;

Οι ρωγμές δεν έχουν σχέση τόσο με τον φόβο, όσο με τις αμφιβολίες. Μεγαλώνοντας, συμφιλιώνεσαι με τις αμφιβολίες που μπορεί να έχεις. Προσπαθείς να τις λύσεις, όταν μπορείς. Αν δεν μπορείς, απλώς τις αποδέχεσαι. Κανείς δεν είναι μια απόλυτα συγκροτημένη προσωπικότητα που λειτουργεί λες και φοράει πανοπλία. Βέβαια, όταν είσαι ανοιχτός στο να σε πλησιάσουν οι άλλοι, ίσως μερικές φορές να φαίνεται σαν να τους προκαλείς. Αν έχουν κακές προθέσεις και σου επιτεθούν, τότε αυτοπροστατεύεσαι.

Πως;

Με όλα τα μέσα, εξαρτάται τον τρόπο επίθεσης.

Συμφωνείς ότι οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν εξελιχθεί σε μια τεράστια σπαζοκεφαλιά;

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι είναι ένας ακόμη λόγος που έχω σταματήσει να φοβάμαι τους ανθρώπους. Ζούμε σε μια εποχή όπου πλέον ο ένας, όχι απλώς απομακρύνεται από τον άλλον, αλλά κλείνεται μέσα σε ένα δικό του μικρό κάστρο. Και αυτό για μένα είναι τραγικό.

Είναι όμως στην ατομική ευθύνη του καθενός μας.

Όχι, δεν ευθύνεται μόνο το άτομο. Ο κοινωνικός χώρος λειτουργεί πλέον τόσο επιθετικά εναντίον του ανθρώπου, ώστε νιώθει κάθε μέρα πως κονιορτοποιείται. Είναι συνέχεια σε μια διαρκή άμυνα και γι’ αυτό κλείνεται. Ήρθε και η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δείχνει ότι τώρα αναπτύσσεται και μέσα στο σπίτι μας, οπότε όλο αυτό που μας περιβάλλει τρέχει με απίθανες ταχύτητες και ο άνθρωπος νιώθει όλο και πιο πολύ μικρός.

 

Πηγή: zappit.gr

The post Γιώργος Κιμούλης: «Όταν είσαι ανοιχτός στο να σε πλησιάσουν, ίσως μερικές φορές να φαίνεται σαν να τους προκαλείς» appeared first on KontraNews.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0