Ο Ιάπωνας Κόζο Τασίμα υποψήφιος για την προεδρία της FIFA
Ο 68χρονος παράγοντας μετέχει στο Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας από το 2015 και ένα χρόνο αργότερα εξελέγη πρόεδρος της ιαπωνικής ομοσπονδίας (JFA), θέση την οποία διατήρησε ως το 2024.
«Είμαι ευγνώμων που μπορώ να κάνω αυτή την ανακοίνωση έχοντας την πλήρη στήριξη της JFA. Δεν έχει να κάνει με το αν θα νικήσουμε ή θα χάσουμε, αλλά με το να μεταφέρουμε στον κόσμο την ειλικρινή, υγιή και ακέραιη στάση που έχει καλλιεργήσει το ιαπωνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που χρειάζεται η FIFA τώρα είναι αυτές οι αξίες, τις οποίες εμείς έχουμε προστατεύσει. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα προκειμένου να απευθύνω αυτό το κάλεσμα στον κόσμο», δήλωσε ο Τασίμα, ο οποίος θα πρέπει να εξασφαλίσει τη στήριξη άλλων πέντε τουλάχιστον χωρών, προκειμένου να ανακηρυχθεί επίσημα υποψήφιος.
Παρά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, ο Τζιάνι Ινφαντίνο παραμένει το φαβορί για να ανανεώσει τη θητεία του στην προεδρία της FIFA, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη της αφρικανικής και της ασιατικής συνομοσπονδίας. Οι χώρες της Ευρώπης και κάποιες από τη νοτιοανατολική Ασία θα μπορούσαν να στηρίξουν τον Τασίμα, ενώ την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα έχει εκφράσει και ο Ελβετός πρώην αμυντικός της Τότεναμ, Ραμόν Βέγκα.
The post Ο Ιάπωνας Κόζο Τασίμα υποψήφιος για την προεδρία της FIFA appeared first on www.ertsports.gr.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου Αρέσει
0
Δεν Αρέσει
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Ουάου
0
Λυπημένος
0
Θυμωμένος
0