Φέρες: Καλλιέργεια βιολογικών μύρτιλων και “μαρμελάδων” από τοπική οικοτεχνία

Ιουν 18, 2025 - 12:00
Φέρες: Καλλιέργεια βιολογικών μύρτιλων και “μαρμελάδων” από τοπική οικοτεχνία

Μια ιδέα που γεννήθηκε το 2012 στις Φέρες του Έβρου μετουσιώθηκε, μέσα από πείσμα και δημιουργικότητα, σε μια επιχείρηση που τιμήθηκε διεθνώς. Η Μαρίνα Βαρβατζίκη, μιλώντας στην ΕΡΤ3, εξιστορεί πώς μαζί με τον σύζυγό της έθεσαν τα θεμέλια για την καλλιέργεια μύρτιλου, οργανώνοντας από νωρίς την ηλεκτρονική παρουσία της επιχείρησης, δημιουργώντας εμπορικό σήμα και οργανώνοντας το αγρόκτημα, ώστε το 2014 να ξεκινήσει επίσημα η παραγωγή. Το επόμενο βήμα ήρθε το 2018, όταν η οικογένεια προχώρησε στην ίδρυση οικοτεχνίας, με στόχο την αξιοποίηση των πιο ώριμων καρπών για την παραγωγή μαρμελάδων. «Οι μαρμελάδες μας παρασκευάζονται με παραδοσιακές μεθόδους και περιέχουν ακέραια κομμάτια φρούτου, με πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε φρούτο από τα συνήθη προϊόντα του εμπορίου», εξηγεί η ίδια.

Η ποιότητα και η φροντίδα αποτυπώθηκαν και σε αριθμούς: το 2022, στα Mediterranean Taste Awards του Λονδίνου, οι μαρμελάδες απέσπασαν δύο χρυσά και ένα ασημένιο βραβείο για την εμφάνιση, το άρωμα, την υφή και – φυσικά – τη γεύση τους. Σήμερα, η επιχείρηση προσφέρει γευστικούς συνδυασμούς που ξεχωρίζουν: μαρμελάδες με σπόρους chia, μαύρη σοκολάτα και γλυκόξινο μύρτιλο, φέρνοντας στο τραπέζι του καταναλωτή όχι απλώς ένα προϊόν, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης που γεννήθηκε στην ελληνική ύπαιθρο και αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0