Πολιτική

Σχολικός εκφοβισμός:Τι λένε μαθητές – Τα μέτρα του υπ. Παιδείας (video)

Σχολικός-εκφοβισμός:Τι-λένε-μαθητές-–-Τα-μέτρα-του-υπ.-Παιδείας-(video)

Ο Δάσκαλος Εμπιστοσύνης, ένας θεσμός που εισάγει το υπουργείο Παιδείας στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής και να εκμυστηρευτούν τι συμβαίνει. Ωστόσο οι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι ώστε να αντιληφθούν τα πρώτα συμπτώματα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Στην ΕΡΤ μίλησε και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Από την αρχή τη χρονιάς  1.1000 ψυχολόγοι και  κοινωνικοί λειτουργοί ενίσχυσαν το εξειδικευμένο προσωπικό και στόχος μας είναι ο αριθμός να αυξηθεί ,τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με τον φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Οι αλλαγές ήδη γίνονται, τόνισε η υφυπουργός προαναγγέλλοντας βιωματικές δράσεις και επιμόρφωση. Επισήμανε παράλληλα ότι ο ρόλος του «εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης» δεν αντικαθιστά τον ψυχολόγο, αλλά εντάσσεται σε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει και την επανασύσταση με άλλο όνομα του Παρατηρητηρίου κατά της βίας .

Το σημαντικό είναι να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και τα ίδια τα παιδιά να ενθαρρύνονται στον αλληλοσεβασμό, για τον οποίο, όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, προβλέπονται και πιλοτικά μαθήματα, στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση το οποίο επιχειρεί και «νέα προσέγγιση στην αγωγή υγείας και στη σεξουαλική ζωή».

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Προανακριτική: Πολύωρη κατάθεση «Μ. Σαράφη»: «Δεν έχω στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών» (video)

kavala247

Συνάντηση Ν. Δένδια με Ν. Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα στην Αθήνα

kavala247

Μεταναστευτικό: Στους αιρετούς το σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα