Ελλάδα

«Χρυσόμαλλο δέρας»: ΝΑΤΟϊκή άσκηση με επτά χώρες στην Κεντρική Μακεδονία (video)

«Χρυσόμαλλο-δέρας»:-ΝΑΤΟϊκή-άσκηση-με-επτά-χώρες-στην-Κεντρική-Μακεδονία-(video)

Μια ξεχωριστή άσκηση στρατηγικής αξίας εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, με την ονομασία «Χρυσόμαλλο Δέρας».

Η Ελλάδα, φιλοξένησε άλλες έξι χώρες κι όλες μαζί ασκήθηκαν με σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνάμεις αποτροπής, ασφάλειας, συνεργασίας και είναι δυνάμεις ειρήνης τελικά, γιατί αυτό επιδιώκουμε. Από την άλλη πλευρά, να είστε βέβαιοι ότι εάν χρειαστεί, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπίσουμε την εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην άσκηση συμμετείχαν με ένοπλα τμήματα και εξοπλισμός, δυνάμεις του στρατού ξηράς από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιώργος Σιδέρης

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα (video)

kavala247

Σεισμική δόνηση 4,5 R νοτιοανατολικά της Ρόδου

kavala247

Eπτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα-Κικίλιας:Ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα