Οικονομία

Στις 113,2 μονάδες ο Δείκτης του Οικονομικού Κλίματος-Είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ

Στις-113,2-μονάδες-ο-Δείκτης-του-Οικονομικού-Κλίματος-Είμαστε-προς-τη-σωστή-κατεύθυνση-δηλώνει-ο-ΥΠΟΙΚ

«Η ανοδική πορεία της οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέροντας πως τον Φεβρουάριο του 2020 ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος βελτιώθηκε φτάνοντας στις 113,2 μονάδες, επίδοση που είναι η υψηλότερη των τελευταίων 20 ετών, από το Δεκέμβριο του 2000. Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

«Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, τον Φεβρουάριο, βελτιώθηκε, φτάνοντας στις 113,2 μονάδες. Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη των τελευταίων 20 ετών, από το Δεκέμβριο του 2000.

Αποδεικνύει δε ότι το εφαρμοζόμενο οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης, εντός του υφιστάμενου πλαισίου, η διαχείριση των πολύχρονων θυσιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και των δημόσιων οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Φυσικά, το παγκόσμιας κλίμακας πρόβλημα που ανέκυψε με τον κορονοϊό θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιoν μίας δύσκολης κατάστασης.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος απαιτείται από όλους ψυχραιμία και ορθολογισμός. Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί».

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Τραμπ: Ώρα να διαπραγματευτούμε «πολύ σοβαρά» μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

kavala247

Στα 5 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα-Τι ανακοινώθηκε στο Γεν. Λογιστήριο (video)

kavala247

Με άνοδο ξεκίνησαν οι χρηματαγορές σε Ευρώπη και Ελλάδα

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα