Ελλάδα

Κορονοϊός: Στα 228 τα κρούσματα-Οκτώ πήραν εξιτήριο-Αυστηρά κριτήρια για το τεστ (live)

Κορονοϊός:-Στα-228-τα-κρούσματα-Οκτώ-πήραν-εξιτήριο-Αυστηρά-κριτήρια-για-το-τεστ-(live)

Ακόμα 39 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Σ. Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωση. Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 228 εκ των οποίων 22 δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν σχετίζονται φανερά με υπάρχοντα κρούσματα. Συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται, πέντε από αυτούς διασωληνωμένοι, ενώ 8 ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο. Οι άνθρωποι που κατέληξαν είναι τρεις.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά 3.400 δείγματα ενώ θεσπίζονται αυστηρά κριτήρια για τον εργαστηριακό έλεγχο. Το 51% των νοσηλευθέντων είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ο έλεγχος στα νοσοκομεία θα γίνεται σε ασθενείς που εμφανίζουν πνευμονία και νοσηλευονται ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία, σε ασυμπτωματικούς πολίτες ή πολίτες με ήπια συμπτώματα της ίωσης, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Για την διασφάλιση της πρόσβασης των χρονίως πασχόντων στο δημόσιο σύστημα υγείας, προβλέπεται να επεκταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης. Οι ασθενείς θα μπορούν να αιτούνται τα φάρμακά τους χωρίς την φυσική τους παρουσία, μέσω τηλεφώνου, φαξ ή email. Τα φάρμακα θα μπορούν να παραλαμβάνουν συγγενείς και εξουσιοδοτημένα πρόσωπα από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο κ. Τσιόδρας επέστησε σε όλους την προσοχή να αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις συνθήκες συγχρωτισμού, όπως συμβαίνει σε ουρές σουπερ μάρκετ και καταστημάτων.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού, σε ορισμένες περιπτώσεις με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Ένοπλη ληστεία στην Εκάλη

kavala247

Μ. Λογοθέτης στην ΕΡΤ: Προληπτική μετακίνηση ευπαθών ομάδων από τα ΚΥΤ

kavala247

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για το έγκλημα στο Κορωπί (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα