Πολιτική

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη προσωπικού του ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (video)

Τροπολογία-ΣΥΡΙΖΑ-για-ένταξη-προσωπικού-του-ΕΣΥ-στα-Βαρέα-και-Ανθυγιεινά-(video)

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του κορονοϊού τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά στα μεγέθη της Οικονομίας και την πραγματική Οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πεδίο της Οικονομίας και της αγοράς εργασίας σχολιάζουν ότι αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει ή έχουν τεράστια μείωση τζίρου και των εργαζομένων με πλήρη μισθολογική κάλυψη από το κράτος, τότε την επόμενη μέρα θα υπάρχει κύμα ανέργων και φτωχών εργαζόμενων.

Ταυτόχρονα στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν ότι απαιτείται η άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι δεν προχωρούν οι προσλήψεις γιατρών, δεν υπάρχει σχεδιασμός για επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, εάν υπάρξουν αυξημένες ανάγκες σε ΜΕΘ και σημειώνουν την ανάγκη πραγματοποίησης μαζικών διαγνωστικών τεστ για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους πολίτες.

Πριν από λίγο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των Νομικών Προσώπων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Εν τω μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο tvxs δήλωσε ότι στόχος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΝΔ, δεν είναι ο ίδιος αλλά η ανεξάρτητη κάλυψη -και με χιούμορ, που το χρειαζόμαστε πολύ, όπως σημειώνει- των εξελίξεων της πανδημίας και καταλόγισε στη ΝΔ ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, λογοκρίνοντας και τις γελοιογραφίες.

«Πρέπει να τεθεί υπό την κεντρική εποπτεία του υπουργείου Υγείας ο διαγνωστικός έλεγχος των εργαστηρίων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα… Να υπάρχουν κριτήρια που εκπονεί ο ΕΟΔΥ για όλους και όχι όποιος έχει χρήματα να κάνει το τεστ ιδιωτικά ανεξέλεγκτα, χωρίς κριτήρια» επεσήμανε ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ξανθός.

ΣΥΡΙΖΑ:Δημιουργείται νέα γενιά ανέργων και φτωχών

Mε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει τις πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ’ αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών.

Αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, ας δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών:

Γαλλία: το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού


Σουηδία: το κράτος πληρώνει το 95% του μισθού


Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ισπανία: το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού


Δανία, Πορτογαλία: το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης λοιπόν να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης».

Σχετικές αναρτήσεις

Φ. Γεννηματά: Φόβοι να χαθούν σημαντικοί πόροι για τους αγρότες (video)

kavala247

Γ. Βαρουφάκης: Η πραγματικότητα εκεί έξω είναι ένας βρώμικος πόλεμος κατά της εργασίας

kavala247

Εκδήλωση Μνήμης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας-Κ. Μητσοτάκης: Η βία είναι μια ρωγμή στη Δημοκρατία και θα κλείσει (video+live)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα