Απίθανο στιφάδο !!!

Ιουν 22, 2025 - 23:30
Απίθανο στιφάδο !!!




Στιφάδο θέλανε ... Τους το έφτιαξα και ποιος να αντισταθεί ...Μέλι, με πολύ τρυφερό κρέας να λιώνει στο στόμα !!!!

Υλικά 

1 κιλό χτένι μοσχάρι

20 κρεμμυδάκια -δεν βρήκα πολύ μικρά πήρα μέτρια -

2 ώριμες ντομέτες περασμένες στον τρίφτη 

1 κουτ σούπας πελτέ

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κατά προτίμηση  κόκκινο

3 φύλλα δάφνης 

1 κουτ γλυκού ζάχαρη

3 γαρύφαλλα 

1 ξυλάκι κανέλας 


αλάτι πιπέρι 

.





Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι κ σοτάρουμε το μοσχαράκι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές .

Το βγάζουμε κ το αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια κ τα σοτάρουμε μέχρι να γιαλύσουν.

Προσθέτουμε κ το σκόρδο κ σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα το πελτέ την ζάχαρη τα φύλλα δάφνης τα γαρύφαλλα κ το ξυλάκι κανέλας  .

Σβήνουμε με το κρασί κ το αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε  3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό και αλατοπιπερώνουμε .

Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα κ μαγειρεύουμε περίπου 2 ώρες ή μέχρι να δείτε να μαλακώσει το κρέας κ να δημιουργηθεί μια δεμένη σάλτσα .

,




Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος το παρακολουθούμε κ προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό πάντα ζεστό .

Επίσης το δοκιμάζουμε κ στο αλάτι μήπως πρέπει να προσθέσουμε .

Γίνετε απίθανο !!!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0