Διακινητές ναρκωτικών έβαζαν παιδιά σε ρόλο «τσιλιαδόρων»

Ιουν 29, 2025 - 12:30
Διακινητές ναρκωτικών έβαζαν παιδιά σε ρόλο «τσιλιαδόρων»

Σε μια ακόμη στοχευμένη επιχείρηση σε οικισμό των Αχαρνών, η ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε το αποτρόπαιο τέχνασμα διακινητών ναρκωτικών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν παιδιά ως «φύλακες» των κατοικιών τους. Τα ανήλικα στέκονταν περιμετρικά, έτοιμα να ειδοποιήσουν με φωνές σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών, δίνοντας έτσι χρόνο στους εμπόρους να κρύψουν ή να καταστρέψουν τις παράνομες ουσίες.

του Πέτρου Καρσιώτη

Η έφοδος των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ειδικών ομάδων και εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης, ενώ στόχος της επιχείρησης ήταν η αποδόμηση του μικροδικτύου διακίνησης που είχε στηθεί εντός του οικισμού στο Μενίδι. Η Αστυνομία εντόπισε στα σπίτια ισχυρά μέτρα προστασίας: θωρακισμένες πόρτες με τριπλούς σύρτες, κάγκελα, καθώς και σύστημα καμερών. Όπως διαπιστώθηκε, οι έμποροι λάμβαναν κάθε μέτρο ώστε να καθυστερήσουν την είσοδο των αρχών και να προλάβουν να εξαφανίσουν τα ναρκωτικά. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση των κινήσεων τοξικοεξαρτημένων ατόμων που προσέρχονταν στον οικισμό. Η χαρτογράφηση της προσέγγισης και η συλλογή πληροφοριών επέτρεψαν την ακριβή στόχευση.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν δύο άτομα και κατασχέθηκαν:

– 22,4 γραμμάρια ηρωίνης

– μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης

– 15 φαρμακευτικά δισκία

– και 6.740 ευρώ σε μετρητά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0