Η ακρίβεια έχει “χτυπήσει” και το εθνικό μας φαγητό – Ποια τιμή έχει φτάσει το σουβλάκι σε όλη την Ελλάδα!

Η αύξηση στην τιμή του κρέατος αποτελεί τον κύριο λόγο που τα ψητοπωλεία προχωρούν σε ανατιμήσεις του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος. Με την τιμή του χοιρινού γύρου να ανεβαίνει, το άλλοτε προσιτό και ταπεινό σουβλάκι μετατρέπεται πλέον σε μια «πολυτέλεια» για το πορτοφόλι των καταναλωτών.
Παρά τις αυξήσεις, όμως, το παραδοσιακό σουβλάκι διατηρεί σταθερά τη θέση του στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων επισκεπτών. Οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας καταβάλλουν προσπάθειες να συγκρατήσουν τις αυξήσεις, διατηρώντας το αγαπημένο αυτό έδεσμα όσο το δυνατόν πιο προσιτό.
Πόσο κοστίζει το σουβλάκι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας:
Σέρρες: 3€
Θεσσαλονίκη: 2,90€ – 4,70€
Λάρισα: 3,50€ – 4,50€
Βόλος: 3,20€ – 4,60€
Λιβαδειά: 3€ – 3,40€
Αθήνα: 3,20€ – 4,60€ (το πιο οικονομικό: 2,30€ στο κέντρο)
Πάτρα: 3€ – 4,30€
Πύργος: 2,80€ – 3€
Κρανίδι Αργολίδας: 3,70€
Σπάρτη: 3,90€
Παρά την ποικιλία τιμών ανά περιοχή, το κόστος για τον επιχειρηματία παραμένει υψηλό λόγω των πολλών παραμέτρων που εμπλέκονται στην παρασκευή και διάθεση του αγαπημένου αυτού φαγητού.
The post Η ακρίβεια έχει “χτυπήσει” και το εθνικό μας φαγητό – Ποια τιμή έχει φτάσει το σουβλάκι σε όλη την Ελλάδα! appeared first on KontraNews.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






