ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στο ίδιο έργο θεατές;

Μάιος 23, 2025 - 12:47
 0
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στο ίδιο έργο θεατές;

Στο ίδιο έργο θεατές;
Την Παρασκευή 16 Μαΐου κυβερνητικό κλιμάκιο της ΝΔ συναντήθηκε με τοπικούς φορείς στην Καβάλα και οι Καβαλιώτες για μιαν ακόμη φορά γίναμε θεατές μιας χιλιοπαιγμένης παράστασης με επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα (ανέμελο ντύσιμο, απουσία γραβατών), απουσία περιεχομένου για την περιοχή και κούφιες υποσχέσεις.
Οι “επισκέπτες” μας εξήγγειλαν έργα που θυμίζουν το γιοφύρι της Άρτας. Αλλά ενδιαφέρον έχει τι υποσχέθηκαν και κυρίως σε τι απέφυγαν να αναφερθούν.
Υποσχέθηκαν:
• την ολοκλήρωση του φράγματος Μαρμαρά, αλλά δεν είπαν ότι έπρεπε να είναι έτοιμο εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια…
• τη σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού με τους Τοξότες, αλλά παρέλειψαν να πουν ότι, αν ποτέ γίνει, θα συνδέει το λιμάνι με ένα ανύπαρκτο σιδηροδρομικό δίκτυο (θυμίζουμε ότι από τη Θεσσαλονίκη προς την Αλεξανδρούπολη έχει να περάσει τραίνο από το 2019!), θα είναι μη λειτουργική, αν δεν γίνει η σιδηροδρομική Εγνατία, ενώ για τη χάραξη εκκρεμεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη του Βιοτεχνικού Πάρκου
• την οδική σύνδεση Δράμας Καβάλας, αλλά μίλησαν για «αρθρωτή» κατασκευή, δηλαδή κομμάτι-κομμάτι, που σημαίνει ότι δεν διατίθενται τα απαραίτητα κονδύλια
• το αρδευτικό έργο στο Νέστο, αλλά δεν είπαν ότι αφορά περιοχές του νομού Ξάνθης, ότι η υπάρχουσα ποσότητα νερού δεν επαρκεί και ότι ήδη οι αγρότες του Νέστου δηλώνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, γιατί κινδυνεύουν οι καλλιέργειές τους, οι συνδεδεμένες με αυτές επιχειρήσεις και συνολικά η οικονομική ζωή της περιοχής.

Δεν τους απασχόλησαν όμως καθόλου τα προβλήματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το Πανεπιστήμιο Καβάλας, το στεγαστικό, τη συρρίκνωση του πληθυσμού, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Και βέβαια, ούτε κουβέντα για τον ορατό κίνδυνο να μετατραπεί η περιοχή σε χωματερή των αποβλήτων CO2 της Ευρώπης.
Μας διαβεβαίωσαν, ωστόσο, ότι θα χρηματοδοτηθεί τόσο η αντικατάσταση του ταρτάν στο Ανθή Καραγιάννη, όσο και η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος χρονομέτρησης στο Κολυμβητήριο… Αν θεωρήσουμε ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις θα υλοποιηθούν άμεσα, το ερώτημα είναι: Χρειαζόταν αυτή η δαπανηρή επίσκεψη για να εξαγγελθούν;
Μόνη εξήγηση αποτελεί ότι η επίσκεψη επιχείρησε να λειτουργήσει ως μια τονωτική ένεση στους απογοητευμένους από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ, που εδώ και έξι (6) χρόνια ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων και για την ενίσχυση του επικοινωνιακού της προφίλ.
ΩΣ ΕΔΩ!
Καβάλα, 22-5-2025
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0