Χρήστος Νικολόπουλος: «Θα πηγαίναμε για τον λαό του Ισραήλ, όχι γι’ αυτούς που πολεμάνε»

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μίλησε στην κάμερα του Buongiorno. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στην ακύρωση της συμμετοχής του στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ, ενώ σχολίασε την επιλογή της Γλυκερίας να συμμετάσχει.
«Όταν κλείσαμε τη συναυλία αυτή, καταρχάς θα πηγαίναμε σε φεστιβάλ, για τον λαό του Ισραήλ, όχι γι’ αυτούς που πολεμάνε και είμαστε κι εμείς εναντίον. Κλείσαμε τη συναυλία στην εκεχειρία και προβλέψαμε που σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα, να μην πάμε και δεν πήγαμε», είπε αρχικά ο Χρήστος Νικολόπουλος.
«Δεν έχω θέση τι θα αποφασίσει ο καθένας, όμως το θεωρώ ρατσιστικό αυτό που γίνεται εναντίον της. Δε μου αρέσει να κατευθύνουν έναν καλλιτέχνη, όπως θέλουν κάποιοι τι να κάνει. Μπορεί τα πιστεύω της να είναι τέτοια και να θέλει να πάει. Ποιοι θα πρέπει να την κατευθύνουν, λοιπόν; Δεν μπορώ να το καταλάβω καθόλου», πρόσθεσε ο Χρήστος Νικολόπουλος.
Ο μουσικοσυνθέτης, επίσης, συμπλήρωσε: «Εν πάση περιπτώσει, όσον αφορά εμένα ακύρωσα τη συμμετοχή μου. Ο καθένας διαλέγει. Ακόμα και οι ίδιοι πολίτες του Ισραήλ διαδηλώνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες εναντίον της ίδιας τους της κυβέρνησης. Είμαστε εναντίον του πολέμου. Είμαι υπέρ της ειρήνης, υπέρ ενός κράτους της Παλαιστίνης. Ο καθένας καλλιτέχνης έχει δικά του πιστεύω. Δεν μπορώ να εκφράσω εγώ τι πιστεύει ο καθένας. Έτσι είναι οι δημοκρατίες».
Πηγή: zappit.gr
The post Χρήστος Νικολόπουλος: «Θα πηγαίναμε για τον λαό του Ισραήλ, όχι γι’ αυτούς που πολεμάνε» appeared first on KontraNews.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






