Περιφέρεια ΑΜΘ Σέρρες

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τις τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων»

Λευτέρης-Αβραμάκης:-«Η-κυβέρνηση-δεν-αντιμετωπίζει-τις-τεχνητές-ελλείψεις-φαρμάκων»

Τριάντα τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων με την οποία εκφράζουν τις ανησυχίες χιλιάδων ασθενών σε όλη τη χώρα που βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις φαρμάκων με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν – όπως υποστηρίζουν – κατάλληλη θεραπεία και να αναβάλλονται ακόμα και προγραμματισμένες θεραπείες.

Ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει και να τηρηθεί στο ακέραιο η σχετική νομοθεσία που επιβάλλει ελέγχους και κυρώσεις στις φαρμακοβιομηχανίες όταν προχωρούν σε τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά. Τον καλούν αν διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες ιδίως των ασθενών αλλά και να ενημερώσει την Βουλή και τον ελληνικό λαό για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα 400 φάρμακα που λείπουν από την αγορά σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών θα επανέλθουν στη διάθεση των ασθενών. Τέλος ζητούν ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σε ότι αφορά τις μεγάλες ελλείψεις σε αντινεοπλασματικά φάρμακα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο Εθνικό Πάρκο(Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας, Θάσου)

kavala247

Σέρρες: Αναβάλλονται τα εγκαίνια του νέου σταθμού λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο Στρυμονικό

kavala247

Σέρρες: Επ΄αυτοφώρω σύλληψη 19χρονου

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα