Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Μικρές οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό στον τουρισμό (video)

Χ.-Θεοχάρης:-Μικρές-οι-επιπτώσεις-από-τον-κορονοϊό-στον-τουρισμό-(video)

«Ουσιαστικά δεν μιλάμε για ισχυρή επίπτωση στον τουρισμό», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, εκτιμώντας πάντως, οτι εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού «και φτάσει στο καλοκαίρι θα αλλάξουν οι καταναλωτικές συνήθειες τουριστών». Σχετικά με τον τουρισμό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ετοιμάζεται δυναμικότερη προβολή ως «επικοινωνιακό αντίβαρο στην όποια αρνητική καμπάνια».

Με δεδομένο ότι ως τον Μάρτιο πάγωσαν και οι πτήσεις Αθήνα-Πεκίνο, οι επιπτώσεις των ακυρώσεων είναι μικρές, στην κλίμακα των 31 εκατομμυρίων τουριστών που επισκέφτηκαν πέρυσι τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 200.000 Κινέζων.

«‘Ήδη βλέπουμε ακυρώσεις, αλλά στις δευτερογενείς επιπτώσεις συμπεριλαμβάνεται το κρουαζιερόπλοιο Norwegian spirit, που έφυγε από Ντουμπάι γιατί δεν πήγαν Κινέζοι κι έρχεται στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά», τόνισε.

«Προέχει να θωρακιστούμε, αυτό είναι πιο σημαντικό να προβάλλει η χώρα εικόνα ασφάλειας από την όποια ακύρωση», πρόσθεσε. και χαρακτήρισε τον κορονοϊό περίπλοκο φαινόμενο που πρέπει να παρακολουθείται «εβδομάδα- εβδομάδα».

«Δεν μπλέκω την προσπάθεια τουριστικής στήριξης των νησιών με το μεταναστευτικό, γιατί αυτή η σύνδεση θα συνιστούσε πλήγμα. Όσο το συνδέουμε ρίχνουμε νερό στο μύλο αυτών που επιδιώκουν αρνητική εικόνα», επισήμανε ο κ. Θεοχάρης.

ΕΡΤ1-Εκπομπή Απευθείας

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσοχοΐδης στην ΕΡΤ:Υπάρχει η πεποίθηση για το «δίκαιωμα του τσιμεντόλιθου»(video)

kavala247

Άρειος Πάγος: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες καθορίζουν τον τρόπο που θα καταθέσουν στη Βουλή

kavala247

Προανακριτική: Στην ΓΑΔΑ ο «Μ. Σαράφης» – Αποχώρησε το ΚΚΕ

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα