Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης: Το 2030 οι ΑΠΕ θα καλύπτουν το 35% της ενεργειακής κατανάλωσης (video)

Κ.-Χατζηδάκης:-Το-2030-οι-ΑΠΕ-θα-καλύπτουν-το-35%-της-ενεργειακής-κατανάλωσης-(video)

Σε εκδήλωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα υπηρετεί τρεις βασικούς στόχους της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΕΣΕΚ, οι οποίοι απορρέουν και από τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα: πράσινη ατζέντα κυβέρνησης, την στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή.

Σύμφωνα με το ΕΣΕΚ οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα πρέπει ως το 2030 να καλύπτουν το 35% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης, από 18% που είναι σήμερα, και πάνω από το 60% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού.


Η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών πρέπει να υπερδιπλασιαστεί, από 3.000 μεγαβάτ σήμερα σε 7.700 μεγαβάτ το 2030. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, χρειάζονται μεγάλες μονάδες ΑΠΕ όπως το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 204 μεγαβάτ που αποκτούν σήμερα τα ΕΛΠΕ, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Αυτή η επένδυση θα φέρει και 300 θέσεις εργασίας μόνιμης απασχόλησης όπως τόνισε ο υπουργός.

Σχετικές αναρτήσεις

ΥΠΟΙΚ: Νομοθετική ρύθμιση για τον φόρο στα αναδρομικά ποσά συντάξεων (video)

kavala247

«Αξιοθαύμαστες οι θυσίες του ελληνικού λαού»-Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ (video)

kavala247

Κατέρρευσε η Γουόλ Στριτ – Η μεγαλύτερη πτώση του Dow Jones μετά το κραχ του 1987

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα