Πολιτική

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος (video)

Συνάντηση-Κ.-Μητσοτάκη-με-την-ηγεσία-του-Υπουργείου-Περιβάλλοντος-(video)

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση διατύπωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των επαφών για την αξιολόγηση του πρώτου εξαμήνου στο έργο των υπουργείων.


«Είμαστε πρωτοπόροι στην Ε.Ε. στην απολιγνιτοποίηση, οι περιοχές που θίγονται θα έχουν τη στήριξή μας, πρόοδος στην περιβαλλοντική αδειοδότηση – σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Να κάνουμε πράξη τη βιώσιμη ανάπτυξη. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με το έργο μας. Σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη.

Στην εισήγησή του προς τον πρωθυπουργό, ο Κ. Χατζηδάκης είπε μεταξύ άλλων: «Ο προγραμματισμός για όλο το 2020, που περιλαμβάνει 61 συγκεκριμένες δράσεις. Αν τις διαιρέσουμε χρονικά είναι περίπου μία για κάθε έξι μέρες, γεγονός που υπογραμμίζει και το τεράστιο βάρος της δουλειάς που έχουμε να σηκώσουμε. Μεταξύ των άλλων μιλάμε για 7 ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε ουσιαστικά τα 2/3 των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Μιλάμε για δύο σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις στους αμέσως επόμενους μήνες. Ένα μεγάλο νομοσχέδιο για το περιβάλλον και ένα άλλο μεγάλο νομοσχέδιο για τη χωροταξία, τα οποία επιδιώκουν να αναβαθμίσουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής. Αλλά από την άλλη πλευρά να μην αγνοήσουν και τον παράγοντα ανάπτυξη και επενδύσεις. Ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό μας έχει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς παρά τις διακηρύξεις της προηγούμενης κυβέρνησης είμαστε 24οι στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν είναι πια μόνο θέμα ποιότητας ζωής, είναι θέμα πολιτισμού και εθνικού φιλότιμου να δράσουμε το ταχύτερο δυνατό».

Το πρωί ο κ. Χατζηδάκης μίλησε σε εκδήλωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η απάντηση στην ανησυχία για τη μεταλιγνιτική εποχή.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πηγές: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικές αναρτήσεις

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές μετά τα μνημόνια

kavala247

Κλειστό το τελωνείο της Καστανιάς-Στο μέγιστο επίπεδο η φύλαξη των συνόρων (video)

kavala247

Β. Κικίλιας για κορονοϊό: Να τηρούνται οι κανόνες των ειδικών-Σημαντική η ατομική ευθύνη (video)

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα