Τεχνολογία

Ένας νέος χώρος αφιερωμένος στην τεχνητή νοημοσύνη στη Νότια Γαλλία

Ένας-νέος-χώρος-αφιερωμένος-στην-τεχνητή-νοημοσύνη-στη-Νότια-Γαλλία

Ένα νέο κέντρο αφιερωμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη εγκαινιάστηκε χθες στην πόλη Σοφία-Αντίπολις στη Νότια Γαλλία, στο οποίο δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς θα μπορούν να συμμετέχουν με κοινά πρότζεκτ με στόχο την προώθηση ενός δεοντολογικού και υπεύθυνου AI.

«Το Σπίτι της Τεχνητής Νοημοσύνης» (Maison de l’intelligence artificielle) στεγάζεται στις πρώην εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) και στόχος είναι αυτός ο χώρος να αποτελέσει έναν κόμβο όπου θα συναντιούνται ακαδημαϊκοί, εταιρείες, σπουδαστές και πολίτες για να ανακαλύψουν τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και για να αναπτύξουν κοινά πρότζεκτ.Ο νέος χώρος φιλοξενεί το «Εργαστήριο» που απευθύνεται σε start-up, επιχειρήσεις, ερευνητές και συλλογικότητες με στόχο τη δημιουργία κοινών πρότζεκτ, τα οποία θα εκτίθενται σε έναν ειδικά σχεδιασμένο εκθεσιακό χώρο. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία, την καθημερινότητα, τον πολιτισμό, κλπ. «Οι υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των οποίων τα επαγγέλματα θα αλλάξουν με την τεχνητή νοημοσύνη, θα εκπαιδευτούν εδώ», δήλωσε ο Paul Sgro, ειδικός στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει και μια αίθουσα για συνέδρια και εκδηλώσεις.

Αυτή η νέα δομή θα συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο των Οικονομικών, Κοινωνικών και Τεχνολογικών Επιπτώσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης (OTESIA) που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από τους ίδιους φορείς. Ο στόχος των δύο δομών είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πιο υπεύθυνης και ηθικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το Σπίτι της Τεχνητής Νοημοσύνης υποστηρίζεται από το Συμβούλιο Περιφερειών Alpes-Maritimes, την τοπική κοινότητα, το Πανεπιστήμιο της Κυανής Ακτής και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Νίκαιας.

ΠΗΓΗ: 20minutes

Σχετικές αναρτήσεις

Κορονοϊός: Η Apple και η Google ελέγχουν την παραπληροφόρηση μέσω των εφαρμογών τους

kavala247

Eπιστήμονες χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να προβλέψουν τους επόμενους σταθμούς του κορονοϊού

kavala247

ΗΠΑ: Απαγορεύτηκαν ορισμένα μοντέλα MacBook Pro σε αεροσκάφη

kavala247

Αφήστε ένα σχόλιο

Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογία όπως τα cookies στον ιστότοπό μας, για εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, Κάντε κλικ παρακάτω για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο web. Αποδέχομαι Περισσότερα