Δήμος Ξάνθης: Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί γκράφιτι σε τοίχους και δημοτικά κτίρια

Ιουν 4, 2025 - 17:30
 4
Δήμος Ξάνθης: Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί γκράφιτι σε τοίχους και δημοτικά κτίρια


Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την καθαριότητα στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης ξεκίνησε να καθαρίζει τα γκράφιτι που είχαν γεμίσει εδώ και χρόνια δημοτικά κτίρια και άλλα σημαντικά σημεία της πόλης. Όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές που μέχρι τώρα έμεναν στο έλεος του σπρέι και της αδιαφορίας.

Ειδικό συνεργείο με εξειδικευμένο εξοπλισμό βγήκε στους δρόμους και σβήνει επιτέλους, αυτήν την εικόνα εγκατάλειψης. Και καλά κάνουν. Γιατί η πόλη δεν είναι για να τη βλέπεις και να ντρέπεσαι.

Το σχέδιο, όπως φαίνεται, είναι οργανωμένο και θα έχει συνέχεια. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό. Είναι θέμα νοοτροπίας. Περνάς απ’ το σχολείο και βλέπεις τη μισή πρόσοψη γεμάτη υπογραφές και “έξυπνες” ατάκες. Πας να κάτσεις σε παγκάκι και γύρω σου μόνο μουτζούρες.

Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά είναι μικροπράγματα, ας κάνουν μια βόλτα έξω απ’ τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια. Η αδιαφορία γράφει πάντα με μεγάλα γράμματα.

Έτσι θέλουμε να είναι η Ξάνθη; Να τη δείχνουμε με το δάχτυλο και να λέμε “ήταν κάποτε όμορφη”; Να περνάει ο τουρίστας, να κοιτάει γύρω και να στραβομουτσουνιάζει;

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος με ανάρτησή του έστειλε το μήνυμα: «Στείλτε τα σημεία στο Xanthi App». Και σωστά. Γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να τα βλέπει όλα. Αν μας ενοχλεί κάτι, ας το πούμε. Αλλιώς, δεν φταίει μόνο αυτός που βανδαλίζει. Φταίμε κι εμείς που σιωπούμε.

Μια πόλη που δεν αντιδρά όταν λερώνεται, στο τέλος συνηθίζει τη βρωμιά. Και η συνήθεια είναι το χειρότερο. Γιατί αν μάθεις να ζεις μέσα στο πρόχειρο, δεν σου κάνει εντύπωση ούτε το χυδαίο, ούτε το κακοφτιαγμένο.

Γιατί η πόλη είναι καθρέφτης μας. 

Και αν συνεχίσουμε να τον θολώνουμε, μην απορούμε που δεν βλέπουμε τίποτα μπροστά.




Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0