Η Κομοτηνή ήταν παρούσα στις Βρυξέλλες

Η Κομοτηνή ήταν παρούσα στις Βρυξέλλες για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Ένταξης και Πολυμορφίας 2025, ενισχύοντας την πολιτική ένταξης και πολυμορφίας.Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετείχε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 29 Απριλίου για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Ένταξης και Πολυμορφίας 2025. Αυτή η εκδήλωση, διοργανωμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσκάλεσε δήμους να υποβάλουν προτάσεις για τη βράβευση πόλεων που επιδεικνύουν εξαιρετικές πρακτικές στην ενσωμάτωση και πολυμορφία. Ο Δήμος Κομοτηνής, με την υποψηφιότητά του, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στην πολιτική ένταξης και την προσβασιμότητα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των μειονεκτούσων ομάδων (key001).
Η υποψηφιότητα αξιολογήθηκε θετικά, τοποθετώντας την Κομοτηνή μεταξύ των δέκα καλύτερων υποψηφιοτήτων, συγκριτικά με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και η Ουτρέχτη. Η αποτελεσματικότητα των πολιτικών του Δήμου στους τομείς της κοινωνικής ένταξης, καθώς και η έμφαση σε ζητήματα αναπηρίας, αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες για τη θετική αξιολόγηση (key002). Στη διάρκεια της τελετής, παρούσα ήταν η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ισότητας, Hadja Lahbib, που τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της καινοτομίας για τη δημιουργία περιβαλλόντων ένταξης και πολυμορφίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και συναντήσεις για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τις κοινωνικές ανισότητες και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην προώθηση της ένταξης. Η συνεργασία αυτή ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων, προάγοντας τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






